bg |  en 


 

НЕВИДИМИ ГРАДОВЕ

Опити в изкуството в публична среда
 
Кога: 10-13 октомври
Къде: различни локации в района на Сахат тепе / Данов хълм и на река Марица
Програма: https://nevidimi.exaf.org
 

Невидими градове е програма с различни по вид и форма опити в изкуството в публична среда. Лекции/срещи/уъркшоп/прожекции/интервенции/пърформанс/хепънинг-ситуация в публична среда ще се обърнат към съвременното изкуство, отделено от визуализацията и образността, към по-невидимия, съзерцателен регистър. Изкуството в публична среда не зависи толкова от публичната среда, колкото от степента и формата на взаимодействие и ангажираност на автора с онова, което ни заобикаля. Пространственото контекстуализиране, поетизиране, уплътняване и преформулирането едновременно на изкуството и на физическия ландшафт чрез изкуството са в основата на Невидимите градове.
Проектът е отворен и каним всички желаещи да се включат не само като публика, а като участници в преоткриването на пространствата и създаването на нови значения в тях.
 
Участници: Аликс Аканта, Мич Брезунек, Ина Валентинова, Андрей Врабчев, Марина Генова, Дарена Георгиева, Димитър Грозданов, Велизар Димчев, Христина Дякова, Венцислав Занков, Добромир Иван, Иво Иванов, Щефан Клайн, Зоша Кулиговска, Продан Марков, Росица Обрешкова, Йово Панчев, Вероника Преждарова, Йордан Д. Радичков, Георги Ружев, Раймонд Статев и Трифон Ташев, Илия Д. Стоянов, Марта Събева, Биляна Цанова, Вълко Чобанов, Янко Велков – Янец и др.
 
Селекция: Йово Панчев
 
По идея и реализация на екипа на международния пърформанс арт фестивал Sofia Underground – International Performance Art Festival.
 
Проектът е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019
 
Осъществен с подкрепата на Полски Институт, София и Адам Мицкевич Институт, Полша.
 
Техническо обезпечение: Plovdiv Rental

▁▁


Ephemeral Broadcast

[invisible cities official party]

къде: открита тераса (ет. 7)
@ Делови център Пловдив (ул. Хан Кубрат №1)
кой:
KEi (СОФИЯ records)
LESNIK live (СОФИЯ records)
YvesO (Dauhaus)
VJ Arid (Clear Bass)
кога: 12 Октомври 2019, 18:30 – 22:30 ч.
вход: дарение
местата са ограничени
|
|
|
|
Калин Байчев (SuB) и Калоян Гаврилов (KANZ) имат повече от десетилетие опит в електронната музика. От 2017 свирят под алтер егото LESNIK, като микс от FM синтез, тежки бийтове и асид баслинии. През 2018 г. LESNIK започват да работят със СОФИЯ Records, основана от живата легенда – KiNK. В последните няколко години Калин и Калоян свирят заедно с Antigone, Shifted, Dario Zenker, Helena Hauff.
https://soundcloud.com/wearelesnik
www.instagram.com/lesnik_sofia/
KEi има свoй специфичен статус в по-скоро неясната софийска сцена за електронната музика. Специфичен в смисъл на обсебваща лудост към аналгова техника и способността да изненадва хората с неочаквана музиклана селекция, когато диджейства. KEi (Константин Петров) е сред основните фигури в техно и хаус сцената у нас, от колектива, който изведе личности като KiNK. Заедно те работят върху звукозаписния лейбъл СОФИЯ, с амбицията да издават нечувани танцови звуци по света.
https://www.facebook.com/itiskei/
https://soundcloud.com/keei
https://www.facebook.com/sofiarecords
YvesO е от главните фигури зад фестивала за пърформанс арт Sofia Underground. Идвайки от колоритната ъндърграунд сцена на София, той утвърждава себе си като еклектичен селектор с дълбока страст към хаус, техно и засукана електроника. Под този превдоним започва да пуска музика през 2005 г. на легендарните партита в първото независимо пространство за изкуство в София – Studio Dauhaus, където е ко-мениджър.
https://www.facebook.com/IamYvesO
https://soundcloud.com/dkstrkt
VJ Arid е новоизгряващ артист от разрастващата се визуална и музикална сцена в Пловдив.

© eXAF 2008-2024